FAQ

VOlksfeest 2022

HIERONDER VIND JE DE MEESTGESTELDE VRAGEN EN DE DAARBIJ BEHORENDE ANTWOORDEN.

Staat je vraag of antwoord er niet bij? App ons dan op 06-1387259 of stuur een mailtje naar volksfeest@nieuwschoonebeek.com.

Ik ben tijdens het volksfeest nog geen 18, maar pappa vindt dat ik prima alcohol kan drinken als een grote. Daarom bestelt pappa ook stiekem een 18+ passé-partout voor mij.

Naast dat alcohol voor jongeren erg schadelijk is vinden we het vervelend voor je dat je ouders je helpen bij het plegen van fraude. Naast dat je daarmee zelf een boete riskeert, riskeer je daarnaast ook voor ons als organisatie ongevraagd een torenhoge boete. We treden dan ook hard op tegen deze fraude. Bij de ingang, de bar en in de feesttent zal iedereen van 24 jaar en jonger gecontroleerd worden op zijn/haar leeftijd. Mocht er bij een controle geconstateerd worden dat je leeftijdsfraude pleegt dan word je uit de feesttent verwijderd en wordt je polsbandje afgenomen en vernietigd. Ook noteren wij je naam en zullen een eventuele boete op je verhalen. Wil je na deze overtreding toch weer de tent in? Dan kun je, afhankelijk van je gedrag, bij de kassa (als die nog open is) een nieuw bandje voor de juiste leeftijdscategorie aanschaffen. Gebeurt je dit 2x dan ben je sowieso niet meer welkom tijdens alle evenementen van het volksfeest.

Kan ik een toegangsbewijs retour doen als ik verhinderd ben?

Je mag deze rustig retour doen alleen hoef je niet te verwachten dat je in dat geval je geld terugkrijgt. Beter kun je je toegangsbewijs dan proberen te slijten aan een ander of desnoods weggeven.

Ik neem mijn identiteitsbewijs niet mee, stel je voor dat ik hem kwijtraak.

Er zijn van die momenten in je leven dat je een groot risico moet nemen, een zogenaamde “Leap of Faith”. Dit is er zo een. Kom over je fobie heen en neem je ID-kaart, rijbewijs of paspoort gewoon mee, zonder kunnen we je helaas niet controleren en je dus ook geen toegang geven tot de feesttent. Daarnaast ben je ook wettelijk verplicht om altijd een identificatiebewijs bij je te dragen.

Gratis tip:
Ben je toch te bang dat je waardevolle spullen kwijtraakt? Laat dan eens in plaats van je ID-kaart of paspoort je telefoon thuis. Deze kost veel meer dan een nieuwe ID-kaart. Heb je ook meteen flink wat geld bespaart om biertjes van te kopen (mocht je hem kwijtgeraakt zijn uiteraard)

Wat als ik tijdens het volksfeest jarig ben en 18 word?

Gefeliciteerd! Dat gaat een prijzig rondje worden! Maar dan moet je natuurlijk wel bier kunnen bestellen. Daar helpen wij je dan ook graag bij. Word jij tijdens het volksfeest 18 jaar en wil je graag voor de dagen dat je 18 bent een polsbandje voor 18+? Gaan we regelen! Neem even contact met ons op via via whatsapp: 06-13287259 of per mail via volksfeest@nieuwschoonebeek.com. Dan gaan we snel iets regelen zodat jij je eerste rondje tijdens het volksfeest kan uitdoen!

Ik wil graag mijn favoriete raadslid aanmoedigen tijdens het volksfeest

Het volksfeest is voor iedereen. In dat kader willen we elke bezoeker en deelnemer vragen om zich tijdens het volksfeest niet politiek te uiten.

Waar er in de politiek altijd bij elke mening voor- en tegenstanders zijn, is tijdens het volksfeest iedereen altijd voor! Tijdens de optocht zijn er trekkers genoeg, maar rijden deze lekker door. En klim tijdens het volksfeest gerust eens bij die PVDA stemmende buurman op de nek en laat die van Wakker Emmen eens rustig slapen.

En wil je dan toch dat raadslid zo graag steunen? Doe hem/haar dan maar een biertje!

Hoe oud moet je zijn om naar een van de evenementen in de feesttent te mogen?

We hebben geen minimum leeftijd voor bezoekers. Wel adviseren we dat personen onder de 14 in gezelschap zijn van een volwassene. Verder wordt het meenemen van baby’s en jonge kinderen afgeraden. Neem je je kinderen wel mee? Dan moet er voor hun ook het volledige bedrag betaald worden. Let op: we schenken geen alcohol aan personen onder de 18!

Mag mijn baby of peuter gratis de feesttent in tijdens betaalde evenementen? Deze heeft er toch niets an.

We discrimineren niet op leeftijd*. Elke bezoeker moet een toegangsbewijs aanschaffen voor toegang tot de feesttent bij betaalde evenementen.

*Behalve met de seniorenbrunch

Regelt het volksfeest ook oppas voor mijn kinderen?

Nee.

Medicijnen

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort of doktersverklaring mee naar binnen op het evenemententerrein. Zorg er dan voor dat deze in de originele verpakking zitten. Zo ontstaan er bij de security geen onnodige misverstanden. Als je je medicijnen gekoeld moet bewaren of die je niet makkelijk op zak kunt dragen, spreek even iemand van de EHBO of organisatie aan. Dan is er vast wel iets te regelen.

Een doktersverklaring is aan te vragen via je eigen huisarts. Een medicijnpaspoort is verkrijgbaar bij iedere apotheek, maar houd hierbij wel rekening met een aanvraagtijd van ca. 3 weken.

Mag ik ook eigen eten en drinken meenemen?

Het is niet toegestaan om drinken, eten, barbecues, frituurpannen en dergelijke mee naar binnen te nemen. Mocht je onverhoopt toch eten meenemen dan wordt dit bij de ingang ingevorderd. Het bestuur heeft in dat geval de voorkeur voor het onderstaande:

Richard: Sushi
Sanne: Pizza Hawai zonder ananas
Leon: Puntzak patat mayo met frikandel XXL
Bart: Poffertjes met stroop, geen poedersuiker
Marion: Pizza Calzone
Betsie: Kippensoep
Saskia: Lekkerbekje
Miranda: Stokbroodje met brie en rucola (zonder walnoten)
Eduard: Koffie met gebak
Johan: Rundersteak met een glas koude melk
Chris: Broodje Kebab
Wouter: Vegetarisch
Herman: Curryworst ohne curry

Mag ik ook wiet meenemen!? En pillen en heroïne?

Tijdens het volksfeest in Nieuw Schoonebeek gelden dezelfde wetten als in heel Nederland. Dat houdt dus in dat soft- en harddrugs verboden zijn. Je kunt daarop bij binnenkomst gefouilleerd worden en als we iets aantreffen wat niet door de beugel kan, zullen we je overdragen aan de plaatselijke politie. 

Mag ik mijn toegangsbewijs verkopen?

Ja, maar we zouden het wel schappelijk vinden als je er niet meer voor vraagt dan je er zelf voor betaald hebt. Wel is het verboden om toegangsbewijzen van 18+ te verkopen aan personen van onder de 18.

Ik kreeg laatst een knipoog van mijn buurjongen. Ben ik nu zwanger?

Dat ligt ten eerste aan je geslacht en ten tweede aan waar je afgelopen weekend gezeten hebt. Als je nergens op hebt gezeten én je bent een man, dan ben je vermoedelijk niet zwanger.

Ik heb geen ticket, kan ik wel het evenemententerrein op?

Jazeker, het terrein is voor iedereen toegankelijk. De kermis, foodtrucks en buitenbar zijn voor iedereen bereikbaar. Ook zonder ticket. Tijdens betaalde evenementen is alleen de toegang tot de feesttent beperkt tot personen met een toegangsbewijs

Wat als mijn polsbandje kapot is?

We kunnen niet controleren of je het bandje eerder al omhad of dat je een bandje van een ander hebt gekregen. Je zal in dat geval dus een nieuw bandje moeten kopen.

Kun je munten pinnen?

Je kunt munten contant betalen of pinnen bij de muntenbalies op het festivalterrein, geld pinnen kan niet.

Munten kunnen tot uiterlijk maandag 01 augustus 2022 tot 01:00 uur ingewisseld worden.

Mag ik mijn fototoestel/selfie-stick meenemen?

Tijdens de vrijtoegankelijke evenementen zijn er geen restricties. Bij de betaalde evenementen gelden de volgende regels: Als het een huis-, tuin- en keukencamera is, wel. Professionele apparatuur is niet toegestaan (zonder toestemming van de organisatie); toestellen met afneembare lenzen worden sowieso niet toegelaten, net als filmcamera’s en opnameapparatuur. Ook selfiesticks zijn verboden.

Mag ik roken op festivalterrein?

Roken mag. Echter alleen buiten in de open lucht. We verzoeken je wel afstand te houden van kinderen. Roken is niet toegestaan in de tent en afgesloten ruimtes waarin werkzaamheden plaatsvinden. Bij constatering door de organisatie van het overtreden van deze bepaling zal verlangd worden om rookwaren onverwijld te doven en het gebruik te staken. Wanneer hieraan geen medewerking wordt verleend, kan de verdere toegang tot het festival worden ontzegd. Ook zullen de eventuele hiervoor bedoelde boetes op de overtreder verhaald worden.

Gevonden voorwerpen

Bezoekers van het volksfeest zijn goudeerlijk. Alles wat ze vinden op het terrein, of dat nou telefoons, tepelpiercings, flippo’s of onesies zijn, brengen ze naar de de kassa of geven ze af aan iemand van de organisatie. Wil je weten of je voorwerp gevonden is? Via onze facebookpagina worden alle gevonden voorwerpen geplaatst met foto én de locatie waar je ‘m kunt ophalen.

Waren jeugd- /kinderkaarten vroeger goedkoper dan kaarten voor volwassenen?

Onder de huidige bestuursleden komt dat niet bekend voor. Dit zou betekenen dat dit zeker de afgelopen 25 jaar niet het geval is geweest en vermoedelijk daarvoor ook niet. Het doel van de jeugd- en kinderkaarten is om onderscheid te kunnen maken tussen de personen aan wie wel of niet alcohol verkocht mag worden.

Ik vind dat de prijzen van de toegangskaarten te veel gestegen zijn.

We vinden het jammer dat je dat vindt. Maar gelukkig is dat jouw mening en wellicht kunnen we hier met de onderstaande uitleg nog iets aan veranderen. In 2015 was de prijs van een passé-partout €47,50. Voor 2022 kost een passé-partout in de voorverkoop €50,- De reguliere prijs op de ophaaldagen en aan de kassa is €62,50. In dat geval zou je kunnen zeggen dat elk elke toegangskaart (4 evenementen) binnen de passé-partout met €3,72 is gestegen. Over 7 jaar is dat een verhoging van €0,53 per jaar. Daarbij moet je ook niet vergeten dat de BTW die wij moeten afdragen ondertussen is gestegen naar 9% en er over afgelopen 7 jaar een inflatie is geweest van 15,27% (bron CBS).

Hoe kan ik in de webshop betalen?

In onze webshop kun je alleen betalen d.m.v. iDEAL. Tijdens de ophaaldagen en aan de kassa kun je ook contant of met pin betalen. Je profiteert dan helaas niet van de voorverkoopaanbiedingen.

Ik snap niets van internetbankieren en kan dus ook niet betalen via IDEAL.

Tegenwoordig heeft iedereen met een bankrekening automatisch ook toegang tot internetbankieren (tenzij je natuurlijk je inloggegevens bent kwijtgeraakt). In dat laatste geval of wanneer je er gewoon “geen kaas van hebt gegeten” dan is er vast wel iemand in je omgeving die je kan helpen. Mocht ook dat niet lukken dan zijn wij de beroerdste niet en mag je gerust een mailtje sturen naar volksfeest@nieuwschoonebeek.com. Dan maken we een afspraak dat je bij een van onze bestuursleden thuis langs kunt komen en deze je zal helpen bij je bestelling. Als je geluk hebt dan profiteer je niet alleen van de lage prijzen in de voorverkoop, maar krijg je ook nog eens een kopje koffie aangeboden.

Wat als een van de evenementen is uitverkocht, kunnen jullie dan nog wat regelen?

Nee, denk ’t niet. Uitverkocht = echt uitverkocht. Er zijn dan dus ook geen kaarten aan de dagkassa meer verkrijgbaar. De enige manier om nog aan kaarten te komen, is door die van een ander over te kopen. Uiteraard is dat op eigen risico.

Waarom is het toegangsbewijs van de seniorenbrunch niet in de aanbieding?

Omdat hier maar een beperkt aantal van zijn gaan we er vanuit dat deze allemaal tijdens de voorverkoop verkocht zullen worden. Het heeft dan geen nut om verschillende prijzen te hanteren.

Ik ben mijn factuur/betaalbewijs kwijt wat nu?

Kalm an, er is nog geen man overboord! Ga naar onze webshop en log met je e-mailadres in op je account. Hier kun je de factuur vinden, downloaden en afdrukken. Wachtwoord kwijt? Ook deze kun je hier eenvoudig opnieuw opvragen.

Kan ik ook in de voorverkoop bestellen en bij het afhalen pas (contant) betalen?

Nee dat kan niet. De voorverkoop loopt alleen via de webshop en een bestelling moet daar meteen betaald worden via iDEAL. Het voordeel van het bestellen in de voorverkoop is dat je dan wel verzekerd bent van je toegangskaarten. Daarnaast krijg je in de voorverkoop ook nog eens een flinke korting op veel entreekaarten

Kan ik mijn bestelling laten verzenden?

Nee. Bestellingen uit de voorverkoop kun je alleen ophalen tijdens 1 van de 3 ophaaldagen.

Kan ik door iemand anders mijn bestelling laten ophalen?

No problemo! Als je zelf verhinderd bent of gewoon te lui bent om zelf je kaarten op te halen dan is het geen probleem om iemand anders met je bestelbevestiging of factuur op pad te sturen.

Kan ik met mijn factuur en/of betalingsbevestiging ook vaker de bestelde artikelen afhalen?

Ben je helemaal belazerd? Wil je ons bedonderen en oplichten? Vergeet niet dat de organisatie als vrijwilligers het volksfeest voor jou organiseren! Dat gezegd hebbende is het ook niet mogelijk. Bij het afhalen wordt je bestelling meteen afgeboekt en op “afgehaald” gezet. Je kunt dus geen 2e keer dezelfde bestelling afhalen. Zodra je bestelling opgehaald is ontvang je zelf een mailtje.

Ik heb geen factuur of bevestiging per e-mail ontvangen.

Kijk dan eerst even goed in je e-mail. Het zou kunnen dat deze in je spambox of ongewenste berichten terecht is gekomen. Nog niet gevonden? Ga dan naar onze webshop en log met je e-mailadres in op je account. Hier kun je de factuur vinden, downloaden en afdrukken. Wachtwoord kwijt? Ook deze kun je hier eenvoudig opnieuw opvragen. Kun je je factuur ook daar niet vinden dan is je bestelling niet verwerkt. Vermoedelijk is er dan iets misgegaan bij de betaling. Controleer dan even je bankafschriften. Zie je geen betaling dan kun je gerust een (nieuwe) bestelling plaatsen. Heb je wel betaald, stuur dan een mailtje met een bewijs van je betaling naar volksfeest@nieuwschoonebeek.com. Dan zoeken we het voor je uit.

De inkt in je printer is op of je hebt niet eens een printer.

Goed dat je denkt aan de bomen en inktvissen! Natuurlijk kun je je factuur bij het afhalen van je bestelling ook op je telefoon, ipad of welk ander medium dan ook aan ons tonen. Zolang wij je naam, bestel- of factuurnummer maar kunnen controleren.

Ik sta in de rij tijdens de ophaaldagen en ik ben mijn factuur of bestelbevestiging vergeten.

Goed om te horen dat je nu tijd hebt om deze faq te lezen terwijl je in de rij staat! Dat betekend dus dat het druk is. Kijk eerst even of deze mischien op je telefoon staat of dat je deze in je mail kan vinden. Kun je hem niet op je telefoon vinden dan zullen wij je, eenmaal vooraan in de rij, naar huis sturen om je bevestiging alsnog op te halen. Dan kan je dus net zo makkelijk nu meteen uit de rij stappen

Kan ik ook toegangskaarten bestellen als ik niet in Nieuw Schoonebeek woon?

Maar natuurlijk kan dat! Al kom je uit Kiribati, Friesland of zelfs uit Limburg. Iedereen is welkom. Leve de diversiteit!
Ps Zorg je dat je dan wel zelf even vervoer regelt? Ook voor de ophaaldagen?

Waarom zijn veel prijzen in de voorverkoop lager dan op de afhaaldagen en aan de kassa?

Dit heeft 2 redenen: Als eerste zijn de transactiekosten op bestellingen in de webshop lager dan de huur en transactiekosten van een pinautomaat of het storten van contantgeld. Het zal je verbazen hoeveel dat kost. Dit voordeel kunnen we in onze zak steken of in de verkoopprijzen verwerken. Aangezien we als stichting geen winst mogen maken is het eerste geen uiteraard optie. Daarnaast hebben wij als organisatie er baat bij dat we weten op hoeveel bezoekers we kunnen rekenen. Stel dat dit er meer zijn dan verwacht dan zouden we zomaar eens een verrassingsact kunnen boeken.

Staat je vraag of antwoord er niet bij?

Stuur ons dan een e-mail of app naar: 06-13287259!

Je kunt je vraag mailen naar: volksfeest@nieuwschoonebeek.com. We zullen je vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden